Äntligen är det dags!

180818 Göteborg GP

Ikväll är det äntligen dags för Göteborg Friidrott Grand Prix på Slottsskogsvallen. Tävlingarna kommer pågå mellan kl 17:30-19:30 där ett efterprogram med löpningar inleds kl 19:30. För dig som inte köpt din biljett ännu går det bra att göra det via hemsidan fram tills att tävlingen startar eller direkt i entrén till Slottsskogsvallen.

Det blir sannerligen friidrott i världsklass när världsettorna Mariya Lasitskene och Yomif Kejelcha ska hoppa höjd respektive springa 3000m. Där ligger båda de nuvarande banrekorden pyrt till. Ytterligare ett banrekord som ligger illa till är Wolfgang Schmidts diskus rekord på 67.94. EM-silvermedaljören, Daniel Ståhl, kommer till Slottsskogsvallen på lördag och har kastat 69.19 i år och 68.23 så senast som förra veckan. I diskus kan man även få se EM-trean Lukas Weisshaidinger och EM-fyran Simon Pettersson som endast var halvmetern bakom Schweizaren. För er som inte kan få nog av diskus kommer det även vara hög klass på den kvinnliga sidan där EM-tvåan och trean kommer och kastar!

Dessutom kommer våra stora hemmafavoriter Andreas Kramer och Lovisa Lindh att springa 800m. Lovisa börjar komma tillbaka till den form hon en gång var i och kommer på lördag få en tuff utmaning mot landsmaninnan Hanna Hermansson som är Sverige-etta i år. Även EM-finalisten Erika Kinsey och Sofie Skoog kommer hoppa höjdhopp där båda är riktigt revansch-sugna från EM.

Vi utlovar extremt bra friidrott där du kan få se flera av världsstjärnorna från TV live på hemmaplan! På Slottsskogsvallen får man även sitta var man vill och flytta runt beroende på vilken gren man vill se, det finns även mat att köpa på plats.

Om man inte kan vara på plats TV-sänds galan i SVT-play från kl 17:30-19:30 och i SVT ett sammandrag vid kl 22:00.

Se startlistan här >

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT-play
18 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER