Start  
  Inbjudan  
  PM - tävlingsinformation  
  Startlistor/Startlists  
  Tidsprogram/Timetable  
  Resultat/Results  
  Liveresultat gren  
  In English  
  Memo - English  
  Biljetter  
  Medieackreditering  
  Nyhetsarkiv  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Ännu en tävling av hög klass i spjutmeckat Karlstad

150717 Karlstad GP

Spjut och Karlstad som stad har ett starkt äktenskap. Under lång tid har spjutprofessorn Anders Borgström i den värmländska residensstaden skapat en stark utvecklingsmiljö i den ädla grenen. Vidare bor till exempel den tidigare världsrekordhållaren Patrik Bodén sedan många år i Karlstad. Nu kan Karlstad GP ännu en gång presentera en spjuttävling av hög klass. Bland annat deltager världsstjärnan Kim Amb, årets jämnaste spjutkastare i Sverigetoppen Gabriel Wallin och världsstjärnan Jakub Vadlejch från Tjeckien som tränas av legenden Jan Zelezny och slog till med sitt livs kast på 85.15 meter vid IAAF Diamond League-galan i Lausanne tidigare under juli månad.

Den aktiv som varit mest jämn på årets svenska spjutscen är Gabriel Wallin och han representerade även Sverige vid Lag-EM i Ryssland.

-Karlstad GP har enligt mig i flera år varit kronjuvelen i den svenska GP-serien. Efter några veckor med tyngre träning ser jag fram emot att den 22 juli använda Tingvalla som språngbräda för en lyckad andra halva av säsongen, säger Gabriel inför den prestigefyllda spjuttävlingen.

Även Kim Amb är förväntamsfull inför sin start på onsdag.

-Det ska bli otroligt roligt att få komma tillbaka till det soliga Karlstad. För att göra det jag gillar bäst. Kasta spjut inför en fantastisk publik!

 
 Nästa TV-sändning 

Göteborg GP
SVT-play 5 september 15:00-17:00

SVT24 5 september 21:00-21:20