Mycket folkkära Sanna Kallur är klar för Karlstad Grand Prix

160719 Karlstad GP

Sanna Kallur har med sin starka personlighet sprungit rakt in i folkhemmets hjärtan! Nu kan IF Göta Karlstad stolt presentera att denna storstjärna är klar för start på 100 meter häck vid Karlstad Grand Prix den 27 juli. Senare i sommar kommer Sanna att starta vid OS i Rio de Janeiro vilket är en närmast omänsklig bedrift efter att hon brottats med skadeproblem i cirka åtta år.

- Det känns fantastiskt att kunna erbjuda den kunniga Karlstadspubliken att få följa Sanna Kallur på hennes OS-distans 100 meter häck. Jag vet att Sanna gillar att tävla i Karlstad och som arrangör välkomnar vi henne stort och tror att det kan innebära ett mycket bra genrep inför OS i Rio de Janeiro. Den 27 juli är det en fin chans för alla idrottsintresserade i Värmland med omnejd att vid Karlstad Grand Prix få uppleva friidrott av mycket hög klass med många svenska OS-hopp som möter internationellt motstånd, säger arrangemangsansvarige Johan Engberg i en kommentar.

Det är många av de svenska OS-hoppen som tävlar på Karlstad Grand Prix:
Kim Amb
Axel Härstedt
Sanna Kallur
Erika Kinsey
Sofie Skoog
Daniel Ståhl
Michel Tornéus

Inför den manliga diskustävlingen den 27 juli kan nämnas att Axel Härstedt i söndags blev uttagen till OS av Sveriges Olympiska Kommitté och att Daniel Ståhl under måndagen med världsresultatet 66.92 meter noterade nytt personligt rekord vid tävlingar i Ungern. I Ståhls kastserie i Ungern hade han hela tre kast över 66 meter.

Biljetter

Årets tävlingar

28 juni - Sollentuna GP
15 juli - Göteborg Friidrott Grand Prix
27 juli - Karlstad GPTITELSPONSOR

SPONSORER